szerző:
hvg.hu

A látogatókat hajókkal menekítették a szomszédos szigetre, az egyik munkás megsérült.

Volt egy kis pánik hétfő délelőtt Amerika egyik nevezetessége, a Szabadság-szobor környékén. Az ABC szerint a hatóságok kiürítették a szobornak otthont adó szigetet, mert a közelben zajló munkálatok során három gáztartály kigyulladt. A látogatókat hajókkal menekítették át a szomszédos Ellis-szigetre.

Összesen 3400 embert kellett evakuálni, a tűzoltók hamarosan eloltották a tüzet. A látogatók közül senkinek nem lett baja, de az egyik dolgozó megsérült, aki éppen a palackok közelében tartózkodott, amikor azok felrobbantak.

A szigetet délután már újra lehetett látogatni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!