szerző:
hvg.hu

Trump alelnöke egy interjúban reagált a New York Times névtelen cikke gerjesztette találgatásokra.

Mike Pence alelnök tagadja, hogy ő írta volna a New York Timesban szerdán megjelent névtelen írást, amely a Donald Trump elnökkel szembeni belső ellenállásról szólt. A névtelen cikk szerint a Trump környezetében dolgozók közül többen azon dolgoznak, hogy meghiúsítsák Trump egyes elképzeléseinek megvalósítását.

Az írásban szó esett arról is, hogy már felmerült, hogy az amerikai alkotmány 25. kiegészítése szerint az alelnök vegye át a hatalmat, majd a cikk szóhasználata miatt is többen Mike Pence-re tippeltek mint szerzőre.

A Trumphoz lojális alelnök azonban most a CBS-nek adott interjújában kijelentette, hogy a cikk szerinte egyértelműen csak a fejlődő gazdaságról és az elnöki sikerekről akarta elterelni a figyelmet - írja a Guardian.

Bár Bob Woodward, a Watergate-botrány kirobbantásában résztvevő újságíró is arról írt könyvében, hogy Pence egy ponton kész lett volna átvenni a hatalmat, az alelnök az interjúban azt is leszögezte, hogy soha nem merült fel a 25. kiegészítés alkalmazása, és nem tudja, hogy ki felelős az írásért. "Azt viszont elmondhatom, hogy ez szégyenletes. Azt gondolom, hogy a szerzőnek és a New York Timesnak is szégyellnie kellene magát" - tette hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!