szerző:
hvg.hu

Egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan mi történt, a nő börtönben várja a nyomozás végét.

Múlt csütörtökön egy texasi rendőrnő éppen hazatért egész napos szolgálatából, amikor valami szokatlanra lett figyelmes: belépett a lakásba, és meglátta, hogy egy számára ismeretlen fekete férfi is van ott rajta kívül. Innentől kezdve nem tudni, mi történt pontosan, de a vége az lett, hogy a rendőrnő elsütötte szolgálati fegyverét, és megölte a 26 éves férfit. Nem sokkal ez után viszont kiderült, mekkorát tévedett: eltévesztette a házszámot, így nem is a saját, hanem az akkor már halott férfi lakásán lövöldözött.

Egy szemtanú szerint a lakásban sötét volt, amikor a rendőrnő elsütötte a fegyverét, így történhetett a baleset. A hatóságok szerint a nő már eleve rossz garázsba parkolt be 15 órás műszakja után, és innentől kezdve az események gyorsan követték egymást. A nő, amikor rájött, hogy tévedett, azonnal hívta a rendőrséget, akik akkor még nem vették őrizetbe. Egyelőre nem tudni, hogyan tévesztette el a házszámot.

Most a BBC azt írja: a texasi rendőrnőt emberöléssel vádolják. Az áldozat családja szerint Amber Guygert őrizetbe vették, a nyomozás végéig börtönben lesz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!