szerző:
hvg.hu

A Florence most éppen óránként 150-170 kilométeres széllel közeledik Észak- és Dél-Karolina felé.

Rendkívüli állapotot hirdettek az Amerikai Egyesült Államok több tagállamában is a közelgő Florence hurrikán miatt. Észak- és Dél-Karolinában, valamint Virginiában az embereknek fel kell készülniük a legrosszabbra, Maryland kormányzója viszont egyelőre csak figyelmeztetést adott ki – írja a BBC.

A Florence pillanatnyilag óránként 150-170 kilométeres széllel közeledik az Egyesült Államok keleti partja felé, több part menti államban már hétfő délben megkezdték egyes települések kiürítését. A helybéliek már hosszú sorokban állnak a boltokban, több napra elegendő élelmiszert és vizet vásárolnak.

A hurrikán jelenleg 3-as erősségű, de a Miamiban lévő hurrikánközpont szakemberei arra számítanak, hogy tovább erősödik és csütörtök reggelre – amikor partot ér – akár 4-es erősséggel pusztító, rendkívül veszélyes vihar is lehet. A Nemzetközi Űrállomásról most így néz ki:

A Florence nyomában – egyelőre a Bahamák térségében – már formálódik két újabb hurrikán, valahogy így:

A hatóságok szerint ráadásul az Egyesült Államok csendes-óceáni partjai felé is két újabb hurrikán közelít.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!