szerző:
hvg.hu

Az elnök a Twitteren jelentette be, hogy nem tűri tovább a szerinte névtelen mocskolódást, és a kezébe veszi a dolgokat.

Az elmúlt napokban hatalmas érdeklődés övezte Bob Woodward, a Watergate-botrány kirobbantásában is részt vevő újságíró legújabb könyvét, amelyben a Donald Trump amerikai elnök elleni belső ellenállásról ír. Az újságíró több forrásra hivatkozva többek közt azt írja, hogy alkalmazottai bolondnak tartják az elnököt, sőt, az is előfordult már, hogy iratokat loptak az asztaláról. A könyv szerint a védelmi miniszter, James Mattis egyszer azt mondta egyik kollégájának, hogy szerinte

az elnöknek annyi érzéke van a diplomáciához, mint egy ötödikesnek vagy hatodikosnak.

Trump már többször is reagált a kiszivárgott részletekre Twitter-oldalán, most pedig újabb bejelentést tett ezzel kapcsolatban – nem is akármilyet. Most azt írja, hogy a Woodward-könyv szerinte egy vicc, és nem más, mint egy újabb támadás ellene. Trump szerint ráadásul a szerző csupa névtelen forrásra hivatkozik, ami nem nevezhető hitelesnek, és több idézet is kitaláció. Ezért az elnök most úgy döntött, kézbe veszi a dolgokat.

Majd én írok egy igazi könyvet!

– ígérte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!