szerző:
hvg.hu

Eprekkel kezdődött, de egyre több más gyümölcsben találnak éles tárgyakat.

Folytatódik a rettegés Ausztráliában: korábban mi is írtunk arról, hogy egyre több ausztrál vásárló talált varrótűket az áruházakban kapható gyümölcsökben. Az első hírek még csak eprekről szóltak – a múlt héten egy férfit hasi fájdalmakkal vittek kórházba, miután epret evett, majd kiderült, hogy egy tű van a gyomrában. Azóta többen posztoltak képeket a közösségi médiában, amelyeken olyan eprek láthatók, amelyekbe valaki tűt rejtett el, később pedig valaki egy banánban és egy almában is talált éles tárgyat.

Az esetek többsége Queenslandben történt. A rendőrség szerdán már megtalálta az egyik elkövetőt: egy kisfiút, aki beismerte tettét. A hatóságok fiatalok „csínytevésére” gyanakodnak, illetve arra, hogy sokan heccből másolják egymást, így elképzelhető, hogy akár több tucat elkövetőről is beszélhetünk.

Most a CNN szerint a pánik újra erőre kapott az országban, ugyanis újabb gyümölcsben fedezett fel tűt az egyik vásárló: ezúttal egy mangóban. Az ausztrál kormány nemrég az esettel kapcsolatban bejelentette, hogy ha megkerül az eredeti elkövető, akár 15 év börtönt is kaphat, amiért emberi életeket sodort veszélybe. A miniszterelnök, Scott Morrison szerdán üzent is az elkövetőknek.

Ez egyáltalán nem vicces, emberi életeket sodorsz veszélybe és megijeszted a gyerekeket

- mondta Morrison. A miniszterelnök azt ígérte, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket, és igyekeznek minél hamarabb kézre keríteni a tetteseket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI / hvg.hu Világ

Gyümölcsökbe rejtett varrótűktől rettegnek az ausztrálok

Tűt találtak egy sydney-i szupermarketben vásárolt almában, és miután az elmúlt napokban Queensland államban eperben is többször találtak tűket, a botrány miatt máris komoly bajba került az ausztrál gyümölcstermelő ágazat.

A szakma dübörög, a termék világhírű, a fizetés remek, mégis baj van

A szakma dübörög, a termék világhírű, a fizetés remek, mégis baj van

Nemcsak a nagyágyúknál van kartellezés, csúf bukás készül a francia sonkásoknál

Nemcsak a nagyágyúknál van kartellezés, csúf bukás készül a francia sonkásoknál

Donald Trump rémálma zajlik épp a mexikói határnál

Donald Trump rémálma zajlik épp a mexikói határnál

Újra szerződést ajánlott Usain Boltnak egy futballcsapat

Újra szerződést ajánlott Usain Boltnak egy futballcsapat

Putyin megint beszélgetne egyet Trumppal

Putyin megint beszélgetne egyet Trumppal

Szégyenteljes adatokkal dicsekednek a magyar hivatásos focisták

Szégyenteljes adatokkal dicsekednek a magyar hivatásos focisták