szerző:
hvg.hu/MTI

Az államfő attól fél, hogy nemsokára a cseheket is valami hasonló érheti.

Magyarország is szóba került a cseh államfő csütörtök esti interjújában: Milos Zeman a Barrandov kereskedelmi televízióban nyilatkozott, és a Magyarországgal szemben megindított, 7-es cikkely szerinti eljárásról is kérdezték. A köztársasági elnök nem sokat gondolkodott a válaszon, kijelentette, hogy kiáll Magyarország mellett, mert szerinte a kormányzat csak védekezik a „teljes bekebelezés” ellen.

Csehországnak a saját érdekében el kell utasítania a Magyarország elleni büntetőintézkedéseket az Európai Unióban, mert a közeljövőben őt is valami hasonló érheti

– jelentette ki a cseh államfő. Szerinte az Európai Unió Lengyelországra és Szlovákiára is nyomást gyakorol, hogy több területen módosítsák, illetve Brüsszel elképzeléseihez igazítsák politikájukat, a kérdés csak az, hogy ki lesz a következő. Az elnök szerint nagy valószínűséggel Csehország, ezért lépnek fel Brüsszel nyomásgyakorlása ellen. Zeman szerint azok a cseh európai parlamenti képviselők, akik megszavazták a Sargentini-jelentést,

bizonyságot szolgáltattak visegrádi szolidaritásuk hiányáról.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Bíróságon támadja meg a kormány a Sargentini-szavazást

A kormány álláspontja szerint a voksoláson – a Lisszaboni Szerződéssel ellentétes módon – a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség. Ezért az Európai Unió Bíróságához fordul.

Orbán annyi pénzt osztott szét a multik között, mint még soha

Orbán annyi pénzt osztott szét a multik között, mint még soha

Három éremnél jár Hosszú Katinka a vébén

Három éremnél jár Hosszú Katinka a vébén

Mutatjuk az új magyar Mercedes buszt, bemutatjuk a gyártóját is

Mutatjuk az új magyar Mercedes buszt, bemutatjuk a gyártóját is

Köves Slomó szervezete szerint a Figyelő címlapja nem antiszemita

Köves Slomó szervezete szerint a Figyelő címlapja nem antiszemita

Így szorozza fel a Duna közelsége a lakásárakat

Így szorozza fel a Duna közelsége a lakásárakat

A 20. század leghallgatottabb dala lett a Bohemian Rhapsody

A 20. század leghallgatottabb dala lett a Bohemian Rhapsody