szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A francia mentőegységek találtak rá egy emberre, aki egy összedőlt hotel romjai között esett csapdába. Még nem tudták kiszabadítani, egyelőre küzdenek.

A legfrissebb összesítések szerint már több mint 1400 halottja van az indonéziai Celebeszt (Sulawesi) megrázó, 7,7-es erősségű földrengésnek és az azt követő szökőárnak.

Az elképesztő pusztítás miatt a mentőalakulatok semmi jóra nem számítottak, ám csodával határos módon mégis találtak egy túlélőt: az illetőre a katasztrófa által legjobban sújtott területek egyikén, Palu városában bukkantak rá, hat nappal az eset után.

Az Indepedent cikke alapján valószínűleg egy turistáról lehet szó, a bajba jutott személyt ugyanis az összedőlt Mercure Hotel romjai alatt találták meg. A mentőegységek is elképedtek, amikor bizonyossá vált, hogy az illető még életben van.

Az áldozatot nagy nehézségek árán sikerült elérniük a mentőegységeknek, hosszú órákon át ástak, de kiszabadítani még nem tudták. Erre pénteken tesznek ismét kísérletet, ezúttal már gépi erő segítségével. Azt remélik, hogy így még több túlélőre bukkannak majd, mert elképzelhető, hogy a romok alatt többen csapdába esve várják a segítséget.

A lap emlékeztet: csak Palu városában 1200-an vesztek oda a szeptember 28-án történt tragédiában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!