szerző:
hvg.hu/MTI

A Mirotvorec azt állítja, hogy az orosz titkosszolgálatoktól lopták el az ukrán-magyar kettős állampolgárok adatait, és még dolgoznak a lista bővítésén.

Folytatódik a nemrég kirobbant magyar-ukrán konfliktus: csütörtök reggel Szijjártó Péter arról beszélt, hogy Ukrajnában gyűlöletkampány folyik a magyarok ellen. A külügyminiszter azt mondta, kizártnak tartja, hogy az ukrán államnak nincs köze a feltételezett ukrán-magyar kettős állampolgárokat listázó szélsőséges honlaphoz. A Mirotvorec nevű weboldal korábban több száz olyan kárpátaljai magyar állami vagy önkormányzati tisztviselő személyes adatait tette közzé, akikről azt állítják, hogy kettős állampolgárok.

A Mirotvorec most azt állítja, hogy az orosz titkosszolgálatoktól lopták el az adatokat. Közölték, hogy birtokukban van a magyar útlevelek teljes adatbázisa 2015-ig bezárólag, mivel az adatokat abban az évben lopták el az orosz titkosszolgálatoktól, amelyek szerintük egyébként nagyon aktívan tevékenykednek Magyarországon.

A Mirotvorec szerint maga Szijjártó Péter is az orosz titkosszolgálatok embere, de ez, ahogy fogalmaznak nem az ő, hanem a magyarok problémája.

Mi nem avatkozunk be az ő belügyeikbe, de ügyelünk arra, hogy a mieinkbe se avatkozzanak be

- írják.

A szervezet azt állítja: már dolgoznak rajta, hogy a 2015 utáni adatokat is megszerezzék, és hogy Ukrajna egész területén felderítsék a magyar útlevéllel rendelkező összes tisztviselőt.

A Mirotvorec szerdán 200 névvel bővítette ki a magyar útlevéllel rendelkező kárpátaljai tisztviselőkről és önkormányzati képviselőkről néhány nappal korábban a honlapján közzétett több mint 300 fős listáját. A névsorban szereplők közül többen jelezték az MTI-nek, hogy a nevük mellett a lejárt érvényességű korábbi magyar útlevelük száma szerepel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bezár és átalakul a Castro Bistro

Bezár és átalakul a Castro Bistro

Megtelt a temető Kőszegen, nincs pénz az újra

Megtelt a temető Kőszegen, nincs pénz az újra

A kislánya óvodai menzapénzén spórolt, nyomoznak a NAV-os ellen

A kislánya óvodai menzapénzén spórolt, nyomoznak a NAV-os ellen

Patkányszámláló Facebook-oldalt indított a Párbeszéd

Patkányszámláló Facebook-oldalt indított a Párbeszéd

Rekordalacsony a Duna vízszintje

Rekordalacsony a Duna vízszintje

132 ezer forint különbség is lehet a bolti eladók fizetése között

132 ezer forint különbség is lehet a bolti eladók fizetése között