szerző:
hvg.hu/MTI

Az amerikai elnök úgy véli, hogy civilizáltabban kellene beszélniük, és nem kellene ellenfeleiket becsmérelniük.

Civilizáltabb hangnemet szorgalmazott az amerikai politikai élet szereplői körében Donald Trump. Az elnök egy választási kampányrendezvényen szólalt fel szerda este, miután a nap folyamán több demokrata párti politikus címére és a CNN hírtelevízió szerkesztőségébe is robbanószerkezetet vagy gyanús fehér port küldtek ismeretlenek. Az elnök elítélte a történteket, és azt ígérte, hogy a hatóságok igyekeznek kézre keríteni az elkövetőt, de hozzátette azt is: a politikai élet szereplőinek fel kell hagyniuk ellenfeleik becsmérlésével.

Senkinek nem szabad a politikai ellenfeleit gazemberekhez hasonlítania, ami pedig gyakran megtörténik

– fogalmazott Trump, aki szerint a politikusoknak fel kellene végre hagyniuk egymás morális lejáratásával, amelyben a sajtónak szintén nagy szerepe van.

A médiának szintén megvan a maga felelőssége abban, hogy megteremtse a civilizált hangnemet, és abbahagyja a végtelen ellenségeskedést, az állandó negatív, gyakran hamis alapokon nyugvó támadásokat, és ilyen történetek tálalását

– hangsúlyozta. Trump szerint az amerikaiak azt szeretnék, hogy mindenki békében éljen együtt, és ez meg is fog történni.

Szerda délután Hillary Clinton – Trump demokrata párti vetélytársa a 2016-os elnökválasztáson – a megosztottsággal terhes politikai légkört okolta a robbanószerkezetek elhelyezéséért. Jeff Zucker, a CNN hírtelevízió elnöke kifejezetten Donald Trumpot és a Fehér Ház szóvivőjét, Sarah Huckabee Sanderst tette felelőssé a történtekért, mert – mint fogalmazott – "nincsenek tisztában azzal, hogy a szavak számítanak".

Szerdán robbanószerkezetet, vagy fehér port tartalmazó csomagokat küldtek a Clinton-házaspár, Barack Obama volt elnök és további három demokrata párti politikus – Debbie Wasserman Schultz floridai, Maxine Waters kaliforniai képviselők, valamint Eric Holder, az Obama-kormányzat volt igazságügyi minisztere címére. Gyanús csomagot küldtek a CNN hírtelevízió New York-i szerkesztőségének épületébe is, amelyet rövid időre kiürítettek. A CNN szerint azt a csomagot John Brennannak, a CIA volt igazgatójának, a hírtelevízió rendszeres kommentátorának szánták. Az FBI szerint a robbanószerkezetek nagyon hasonlítottak egymásra, így valószínűleg egy elkövetőtől származnak.

A héten először Soros György a New York állambeli villájának postaládájában helyeztek el robbanószerkezetet, amelyet az egyik alkalmazott talált meg. Az esetet terrorcselekménynek minősítették.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Holnaptól megint visszaesik a hőmérséklet

Holnaptól megint visszaesik a hőmérséklet

Telebusz-rendszerű busszal pótolják a fogaskerekűt a Széchenyi-hegynél

Telebusz-rendszerű busszal pótolják a fogaskerekűt a Széchenyi-hegynél

Indulhat a gyártás, jön a 12 GB RAM – több memória kerül a telefonokba, mint a laptopokba

Indulhat a gyártás, jön a 12 GB RAM – több memória kerül a telefonokba, mint a laptopokba

Orbán az új-zélandi terrortámadásról: Az erőszak és a terrorizmus nem ismer határokat

Orbán az új-zélandi terrortámadásról: Az erőszak és a terrorizmus nem ismer határokat

A Mesterterv

A Mesterterv

Aranybánya Mészáros vasútépítő cége

Aranybánya Mészáros vasútépítő cége