szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Michael Cohen korábban mindent beismert.

Három év börtönbüntetésre ítélte a bíróság Michael Cohent, Donald Trump amerikai elnök volt ügyvédjét és egyben bizalmasát – írja a New York Times. Cohen korábban elismerte, hogy fizetett egy Playboy-modell és egy pornósztár hallgatásáért, akiknek állítólag viszonyuk volt Trumppal. A bíróság most bűnösnek mondta ki az ügyben.

Cohent öt vádpontban, így a kampányfinanszírozási törvény megsértéséért, adó- és banki csalásokért, a hatóságok félrevezetéséért ítélte el a New York-i szövetségi bíróság. William Pauley bíró szerint a vádpontokban megfogalmazott minden bűncselekmény "komoly támadás az Egyesült Államok ellen".

Az ítélethirdetés előtti nyilatkozatában a volt ügyvéd felelősséget vállalt az általa elkövetett bűncselekményekért, azokért, amelyekért – ahogyan fogalmazott – "személyes felelősség" terheli, és azokért is, amelyek szerinte "az Egyesült Államok elnökére vonatkoznak".

Az ügyvéd nemrég azt is beismerte, hogy nem mondott igazat a kongresszusnak és a Robert Mueller vezette különbizottságnak, amely Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampányának munkatársai és az oroszok esetleges összejátszását vizsgálja.

Trump először tagadta, hogy tudott volna a két nő lefizetéséről, de aztán elismerte, hogy értesült a dolgoról, de mindezt akkor azzal magyarázta, hogy Cohen "gyenge ember".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Londont is elérte a klímaváltozás: 60 éve nem volt olyan hőség a briteknél, mint most

Londont is elérte a klímaváltozás: 60 éve nem volt olyan hőség a briteknél, mint most

Az utóbbi száz év legsúlyosabb adósságválsága fenyeget a fejlődő világban

Az utóbbi száz év legsúlyosabb adósságválsága fenyeget a fejlődő világban

A rendőrségnél lehet majd bepanaszolni az iskolaőröket

A rendőrségnél lehet majd bepanaszolni az iskolaőröket