szerző:
MTI

Egyre többen esnek áldozatul a zord időjárásnak, szakértők szerint ráadásul a héten még több hó várható.

Az osztrák hatóságok hétfőn két ember holttestére bukkantak, miután a hétvégi heves havazás következtében veszélyes körülmények alakultak ki a hegyekben. Ezúttal egy házaspár - egy 23 éves nő, illetve egy 28 éves férfi - járt szerencsétlenül, mindketten vadászok voltak. Éppen a vadállatoknak készültek élelmet vinni, amikor váratlanul lavina zúdult le rájuk - közölte a hegyimentő-szolgálat hétfőn.

Szombat reggel óta az Alpok északi részén több mint fél méter hó esett. Vasárnap a helyi hatóságok megerősítették két német síelő halálát, akik szintén lavina miatt vesztették életüket.

További két turistát még keresnek, habár a hegyimentő-szolgálat hétfőn közölte, hogy a veszélyes körülmények miatt fel kellett függeszteni a keresésüket. A nagy hó fogságába esett egy 35 éves szlovéniai férfi, aki vasárnap meghalt.

Ausztria több tartományában nagy a lavinaveszély, az előrejelzés szerint ráadásul a napokban további havazással kell számolni. Csütörtöktől további 50-120 centiméter hó várható Tirolban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Tripla lavina-baleset Oroszországban

Előbb egy embert temetett maga alá lavina, utána a mentésére indult tízet egy újabb hógörgeteg Oroszországban. Végül ketten vesztették életüket a távol-keleti Habarovszk közelében bekövetkezett balesetben.

Az EP-választásokig még megúszhatja a számonkérést Farkas Flórián

Az EP-választásokig még megúszhatja a számonkérést Farkas Flórián

Jön az eredeti Szellemirtók-filmek folytatása

Jön az eredeti Szellemirtók-filmek folytatása

Robbanás történt a lyoni egyetemen

Robbanás történt a lyoni egyetemen

Az ideális állás nem a fizetés függvénye, persze ha elég magas a fizetés

Az ideális állás nem a fizetés függvénye, persze ha elég magas a fizetés

Kétségbeejtőek a KATA-s vállalkozók nyugdíjkilátásai

Kétségbeejtőek a KATA-s vállalkozók nyugdíjkilátásai

Súlyosan megsérült egy magyar olimpikon

Súlyosan megsérült egy magyar olimpikon