szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Roger Scruton konzervatív filozófus rendszeres megszólalója a kormányhű médiatermékeknek az utóbbi években. Most a brit New Statesman Magazine-nak adott interjút, beszélt Orbánról is, akit régi barátjának nevezett.

Scruton az interjúban hosszan beszél a Brexitről – ezzel a brit kormány sem tud mit kezdeni, de ha valakit érdekelnek a legfrissebb események, kattintson ide –, majd kap kérdést Magyarországról is, a jelen magyar közállapotokról. Szóba került Soros György is, Scruton őt – ismert összeesküvés-elmélet ez – a zsidó világuralom mozgatójának nevezett.

Bárki, aki azt gondolja, Magyarországon nincs olyan, aki a Soros-birodalomhoz kapcsolódni, az nincs tisztában a tényekkel.

Scruton itt minden bizonnyal civilekre, ellenzéki politikusokra és független szereplőkre gondol, Orbán és a Fidesz őket bélyegezi Soros-ügynököknek. A filozófus nonszensznek nevezte, hogy Orbán antiszemita lenne. Az iszlamofóbiát pedig egyszerű propagandaterméknek nevezte, amivel meggátolják, hogy beszélni lehessen az iszlámról.

Az interjúban a kínai emberekkel kapcsolatban is tett egy kirekesztő megjegyzést:

Robotokat hoznak létre saját népükből. Minden kínai egyfajta másolata az előzőnek. És ez nagyon ijesztő.

Scruton a brit kormánypárt, a toryk tanácsadója, az NS-ben megjelent beszélgetés után az ellenzéki brit munkáspárt a kirúgását követelte. Megtörtént, kirúgták.

(NS, Mirror, George Eaton)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Annyira keveset tankoltak a magyarok, hogy az a nullára húzta le a kiskereskedelem növekedését

Annyira keveset tankoltak a magyarok, hogy az a nullára húzta le a kiskereskedelem növekedését

A fegyházból is arcátlan csalássorozatot hajtott végre egy férfi

A fegyházból is arcátlan csalássorozatot hajtott végre egy férfi

206 kilométerrel árulnak egy 21 éves különleges Mercedes A-osztályt

206 kilométerrel árulnak egy 21 éves különleges Mercedes A-osztályt