Métereken múlt az ütközés: tengerjáró hajó került bajba a velencei kikötőben – videó

Métereken múlt az ütközés: tengerjáró hajó került bajba a velencei kikötőben – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Costa Deliziosa a hatalmas viharban majdnem a töltésnek csapódott.

Majdnem nekiütközött a viharban egy hatalmas tengerjáró hajó a velencei kikötőnek – írta az Euronews. A háromszáz méter hosszú Costa Deliziosa óriási széllökések között manőverezett az olasz város partjainál, és már úgy tűnt, hogy a töltésnek csapódik, de végül a tolóhajók segítségével sikerült elkerülnie az ütközést.

A hajótársaság szóvivője szerint a kapitány végig ura volt a helyzetnek.

Június elején az Opera nevű luxushajó ütközött neki egy turistahajónak az olasz városban, öten sérültek meg könnyebben.

Velence polgármestere, Luigi Brugnaro akkor azt nyilatkozta, írni fognak a UNESCO-nak, hogy tegyék fel a várost a veszélyeztetett világörökségi helyszínek listájára, mert csak így lehetne megóvni a város különleges építészeti örökségét.

Az olasz kormány előtt 2017 óta hever az a terv, amely alternatív útvonalat jelölne ki a 96 ezer tonnánál nehezebb hajóknak a város megközelítésére. Az UNESCO (Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete) is azt az évet jelölte meg céldátumnak arra, hogy Velence kidolgozza világörökség-védelmi tervét. A határidőt végül 2021-re tolták, de nem tudni, mikorra születhet megoldás: egy új kikötő létesítése akár négy évet is igénybe vehet.

Hozzászólások