Már saját bevallása szerint is a tűréshatárt teszteli Boris Johnson kormánya

Már saját bevallása szerint is a tűréshatárt teszteli Boris Johnson kormánya

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Dominic Raab brit külügyminiszter szerint a kormány tartja magát ahhoz a törvényhez, amely megtiltja, hogy az Egyesült Királyság október végén megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból, de "a tűréshatárig fogja tesztelni" a jogszabályt.

Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint Boris Johnson miniszterelnöknek továbbra is eltökélt szándéka, hogy kiléptesse az Egyesült Királyságot az Európai Unióból a Brexit október 31-i határnapján, akár lesz addig megállapodás a kilépés feltételrendszeréről, akár nem.

Raab a Sky News brit hírtelevízió vasárnapi interjúműsorában kijelentette, hogy a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt kezdeményezésére elfogadott törvény "annyira rossz", hogy egészen a tűréshatárig tesztelni kell, kiderítendő, hogy a jogszabály pontosan mire is kötelezi a kormányt. A kabinet "saját értelmezése szerint" fogja nagyon gondosan tanulmányozni a törvényt.

A hétvégén több vezető jogi szakértő is úgy nyilatkozott, hogy Johnson akár börtönben is találhatja magát, ha nem hajlandó betartani a pénteken véglegesített törvényt.

Vasárnap egyébként lemondott tisztségéről Amber Rudd munka- és nyugdíjügyi miniszter.

Hozzászólások