Lecsapott a Mitag tájfun Dél-Koreában, többen meghaltak

Lecsapott a Mitag tájfun Dél-Koreában, többen meghaltak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szél és az eső miatt több mint 1500 embernek kellett elhagynia az otthonát.

Legkevesebb négyen meghaltak, ketten pedig eltűntek, miután a Mitag tájfun lesújtott Dél-Korea déli és keleti részeire, közölték dél-koreai hatósági források. Észak-Kjongszan tartományban két idős embert sodortak el a heves széllökések, ketten pedig a tájfun okozta földcsuszamlás miatt haltak meg.

A hatóságok több embert még keresnek, az ország déli részén pedig a szél és az eső miatt több mint 1500 embert telepítettek ki. Ők átmeneti szállásokon várják a közepes kategóriába sorolt tájfun végét.

Csütörtök reggel óta a repülőterek ismét teljes kapacitásukkal működnek, ám még mindig száz tengeri útvonal van lezárva. A Koreai Meteorológiai Szolgálat (KMA) szerint a tájfun a Keleti-tenger felé tart, de csütörtökön további heves esőzésekre kell számítani.

A KMA hozzátette azt is, hogy Észak-Kjongszan tartományban óránként több mint 104 milliméter csapadék esett. Ez a mérések 1971-es kezdete óta a legmagasabb érték.

A Mitag szerda este érkezett Dél-Koreába. Ez a szezon 18. tájfunja a térségben, és a hetedik, amely idén a Koreai-félszigeten pusztít. Korábban Tajvanon is pusztított a tájfun, Nanfankao településnél egy híd is összeomlott.

Hozzászólások