Részegen, egy folyóban, két női kar társaságában találták meg az orosz történészt

Részegen, egy folyóban, két női kar társaságában találták meg az orosz történészt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A szentpétervári rendőrség letartóztatott egy ismert orosz történészt, aki a gyanú szerint meggyilkolta szerzőtársát, egy fiatal nőt. Tagadni nehéz lett volna: a professzort részegen, egy folyóban állva találták meg, amint éppen próbált megszabadulni a feldarabolt holttesttől.

Miután lefogták Oleg Szokolovot, a rendőrök házkutatást tartottak a történész lakásában, s megtalálták egy 24 éves nő lefejezett és megcsonkított holttestét. Kiderült, hogy az áldozat Szokolov egykori tanítványa, Anasztaszija Jescsenko volt, akivel Szokolov több közös tanulmányt is írt.

A történész a napóleoni korszak szakértője volt, több könyvet is írt Bonaparte Napóleonról, s történészi munkájáért megkapta a francia Becsületrend kitüntetést is.  A 63 éves történész tagja volt a szélsőjobboldali francia pártvezér, Marine Le Pen rokona által alapított társadalmi és gazdasági intézetnek, az Issepnek is.

A  gyilkosság indítékát egyelőre nem közölték az orosz hatóságok, azt azonban tudni lehetett, hogy a gyilkos és az áldozat között szerelmi viszony volt: az orosz közösségi oldalakon egy kép is megjelent arról, ahogy Szokolov és Jescsenko táncol egymással.

Hozzászólások