A két felesége között gyilkosságig fajuló vita miatt kell távoznia egy afrikai kormányfőnek

A két felesége között gyilkosságig fajuló vita miatt kell távoznia egy afrikai kormányfőnek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A politikus új feleségét azzal vádolják, ő szervezte meg elődje megölését. Királydráma Lesothóból.

Bejelentette lemondását a lesothói miniszterelnök, a 80 éves Thomas Thabane amiatt kényszerül távozásra, hogy előző felesége elleni gyilkosság fő gyanúsítottja jelenlegi neje lett - írja a Bloomberg.

Thabane 2017 júniusában került a Dél-Afrikai Köztársaságba beágyazott 2 milliós királyság kormányának élére, mindössze két nappal az után, hogy agyonlőtték 58 éves volt nejét, Lipolelót. A gyilkosságot egy több évig tartó jogi csatározás előzte meg a két nő között, amelynek végén, 2015-ben – Thabane előző miniszterelnöksége idején - a helyi legfelsőbb bíróság azt mondta ki, hogy Lipolelo mindaddig First Lady marad, amíg nem véglegesítik a válást annak ellenére, hogy időközben egy szertartáson már nőül vette a kormányfő Maesiah Thabane-t.

A gyilkosságot korábban ismeretlen fegyvereseknek tudták be, bár Thabane lánya tavaly nyilvánosan megvádolta Maesiah-t annak megszervezésével. Nemrég azonban a nyomozók olyan bizonyítékokat tártak fel, amelyek arra utalnak, a politikusnak és mostani – harmadik feleségének – is köze lehetett a bűncselekményhez. A nő ellen elfogatóparancsot adtak ki, ám egyelőre nem gyanúsították meg - írta a Reuters, megjegyezve: Thabane sem indokolta meg, miért távozik a kormányfői székből.

Hozzászólások