A kutya megette az útlevelem - így nem utazott egy nő a koronavírus-fertőzés helyére

A kutya megette az útlevelem - így nem utazott egy nő a koronavírus-fertőzés helyére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Épp a koronavírus-járvány kitörése előtt akart a fertőzés kitörésének helyszínére utazni egy tajvani nő. Az utazást a kutyája hiusította meg, mert szétrágta az útlevelét.

Egy tajvani nő azért nem tudott elutazni a kínai Vuhan városába, mert a kutyája miszlikbe rágta az útlevelét - írja a Ladbible. A nő január 13-án posztolt képeket a Facebookra a kutyáról és a szétrágott útleveléről. Nem sokkal később érkeztek az első hírek arról, hogy Vuhanban halálos koronavírus-járvány tört ki.

“Emlékeztek az útlevélre? A jelek szerint a kutya vigyáz rám. Miután széttépte az útlevelemet, a vírus arrafelé kezdett terjedni, ahova én akartam menni” - írta a nő egy újabb posztban.

 

金毛愛旅行の視角

金毛愛旅行の視角 added a new photo.

Január 26-ára már 56 halálos áldozata van Kínában és kétezer fertőzöttje világszerte, többségük szintén Kínában. Thaiföldről öt esetet jelentettek, Ausztráliából és Szingapúrból négyet-négyet. Az USA-ból, Franciaországból, Japánból, Taijvanról és Malajziából hármat. Vietnamból és Dél-Koreából kettőt. Kanadából és Nepálból egyet. Németországban szintén egy gyanús esetet találtak.

Az ENSZ egészségügyi világszervezete (WHO) álláspontja szerint a járvány komoly vészhelyzetet jelent Kínában, de globális egészségügyi vészhelyzetről még nincs szó.

Egyre gyorsabb ütemben terjed az országban  az új koronavírus, amely már a lappangási időszakban is fertőző - jelentette ki a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vezetője.

 

Gyorsulhat a koronavírus terjedése, posztapokaliptikus táj lett Vuhan

Már több tucat halottja és több ezer fertőzöttje van a kínai Vuhan városából indult koronavírus-járványnak. A vírus egyre könnyebben terjed, Kínában nemcsak Vuhant, az egész tartományt lezárták. A kínai közösségek világszerte lemondták a kínai újév alkalmából tervezett ünnepségeket. Ferenc pápa a járványról beszélt szokásos heti áldásában.

Hozzászólások