szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé került dokumentum azt állítja, hogy beérett az észak-koreai atomprogram.

Phenjan atomfegyvereket fejleszt, méghozzá nem is eredménytelenül – idézi az ENSZ Biztonsági Tanácsának jelentését a dw.com. A jelentés szerint, ami kedden a DPA német hírügynökséghez is eljutott, több, meg nem nevezett ország is kifejezte aggodalmát. Attól tartanak:

Észak-Koreának valószínűleg sikerült fejlesztenie olyan, kis méretű atomfegyvert, amit ballisztikus rakétáikkal célba is tudnak juttatni.

A jelentést egy független szakértői bizottság készítette, mely az ENSZ-szankciók eredményességét vizsgálta. Úgy találták, Phenjan legutóbbi hat atomkísérletének eredménye a feltételezhető atomtöltet. A kísérletek közül 2017 szeptemberében volt az utolsó.

Az aggódó országok egyike a jelentés szerint úgy tartja: jelenleg is folyik az észak-koreai atomtöltetek további fejlesztése. Maga a jelentés is kimondja, hogy a phenjani atomprogram részeként a fegyverekhez szükséges dúsított uránt állítanak elő, és egy kísérleti nukleáris reaktoron is dolgoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Gyanúsabb nem is lehetne az első észak-koreai koronavírus-fertőzött, aki nem is fertőzött

Észak-Korea koronavírus elleni harca bármilyen hatékonynak tűnik is a hivatalos közlések alapján, az eredményességét mégis sokan megkérdőjelezték, konkrétan hónapok óta keringenek feltételezések, hogy a járvány a kommunista államot sem kímélte, de mivel a társadalom és a sajtó is a diktatúra kontrollja alatt van, nehéz bizonyítékot szerezni erre.

Meghalt az a csurgói asszony, akinek fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét

Meghalt az a csurgói asszony, akinek fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét

Itt az EU-elnökség javaslata, mégsem kötnék olyan szigorúan a jogállamisághoz a kifizetéseket

Itt az EU-elnökség javaslata, mégsem kötnék olyan szigorúan a jogállamisághoz a kifizetéseket

Új bukaresti főpolgármestert és jobbközép önkormányzatokat jósolnak az exitpollok Romániában

Új bukaresti főpolgármestert és jobbközép önkormányzatokat jósolnak az exitpollok Romániában