Az EU-ban a magyarok utasítják el legjobban a menekülteket
Világ

Az EU-ban a magyarok utasítják el legjobban a menekülteket

Az európaiak több mint kétharmada továbbra is a bajba kerültek, a háborúk és erőszak elől menekülők befogadása mellett van. A Pew Research Center tíz államra kiterjedő felmérése szerint a befogadás átlagos támogatottsága 77 százalék, Magyarországon viszont csupán 32 százalék.

MTI Világ

Nyolcszáz holttestet exhumáltak Thaiföldön

Az exhumálásra azért kerül sor, hogy a törvényszéki orvos szakértők eloszlassák azokat a kételyeket, miszerint nemcsak helyi vagy más ázsiai országból származó, de európai halottak is nyugszanak a város temetőjében.

MTI Világ

Zidane már jövőre befejezheti

Könnyen elképzelhető, hogy már jövőre befejezi sikerekben roppant gazdag pályafutását Zinedine Zidane, a Real Madrid játékosa.

MTI Világ

Újabb földrengés Szumátrán

Erős földrengés rázta meg a december 26-i földrengés és szökőár sújtotta indonéziai Szumátra szigetén lévő Banda Aceh város épületeit.

MTI Világ

Abbász véget vetne a palesztin nép szenvedésének

Mahmúd Abbász, a vasárnapi palesztin elnökválasztás győztese ígéretet tett, hogy véget vet a palesztin nép szenvedésének. Izrael még a választás előtt közölte, hogy Abbász győzelme esetén folytatni kívánja a párbeszédet a Palesztin Hatósággal, amennyiben ez utóbbi könyörtelen harcot kezd az erőszak ellen.

MTI Világ

Speciális biztonsági gyakorlat a nizzai reptéren

Nagyszabású biztonsági gyakorlatot tartottak vasárnap a dél-franciaországi Nizza repülőterén, miután mérgező gázzal elkövetett támadásról szóló fenyegetés érkezett egy titokzatos globalizációellenes szervezettől - közölték a helyi hatóságok.

MTI Világ

Békemegállapodás Szudánban

Aláírták a békemegállapodást, megegyezett a szudáni kormány a déli lázadókkal, ezzel közel fél évszázados fegyveres konfliktust zártak le. A megállapodásban a déli területek autonómiája szerepel, s egy későbbi népszavazás arról, megmaradnak-e Szudán részeként.

MTI Világ

Megkezdődött a palesztin elnökválasztás

Megkezdődött az elnökválasztás a palesztin területeken: 1,8 millió szavazásra jogosult palesztint várnak az urnákhoz Ciszjordániában, a Gázai övezetben és Kelet-Jeruzsálemben, hogy a következő négy évre megválasszák a novemberben elhunyt Jasszer Arafat utódát.

MTI Világ

Orkán és ítéletidő több európai országban

Az utóbbi 30 év legsúlyosabb, özönvízszerű esőzéssel kísért orkánja tört rá a hétvégén Nagy-Britanniára, a Hollandián, Dánián és Svédországon átsüvítő szélvihar pedig öt áldozatot szedett.

MTI Világ

Zátonyra futott egy amerikai atomtengeralattjáró

Zátonyra futott szombaton egy amerikai atommeghajtású tengeralattjáró a Csendes-óceánon, Guam szigettől 563 kilométerre délre. Az atomreaktor és a hajótest nem rongálódott meg, de a legénység tagjai közül mintegy húszan megsérültek - közölte az amerikai haditengerészet.

Magyar Rádió Online Világ

Újabb athéni aranyat vesznek el dopping miatt

Doppingolás miatt elvesznek egy német olimpiai bajnoki aranyat. A Nemzetközi Lovas Szövetség ugyanis a szteroidok közé tartozó Betamethasone nevű szert talált az Athénban diadalmaskodó Ludger Beerbaum lovának, Goldfevernek a szervezetében.


A címlapról ajánljuk