Az EU-ban a magyarok utasítják el legjobban a menekülteket
Világ

Az EU-ban a magyarok utasítják el legjobban a menekülteket

Az európaiak több mint kétharmada továbbra is a bajba kerültek, a háborúk és erőszak elől menekülők befogadása mellett van. A Pew Research Center tíz államra kiterjedő felmérése szerint a befogadás átlagos támogatottsága 77 százalék, Magyarországon viszont csupán 32 százalék.

Világ

Madridi robbantások: megszületett az első ítélet

A 191 ember életét követelő, március 11-i madridi merényletsorozat ügyében egy fővárosi bíróság hat évi szabadságvesztésre ítélte azt a 16 éves fiút, aki pénzért robbanóanyagott szerzett a terroristáknak.

Világ

Az osztrákok is csaltak az euró miatt?

A Focus német hírmagazin szerint Ausztria az euró bevezetése előtt Görögországhoz hasonlóan tudatosan manipulálta a költségvetési hiány adatait. Karl Heinz Grasser cáfolta az értesüléseket.

Világ

Korlátozzák az EU-ba bevihető készpénz mennyiségét

Kedden az Európai Unió pénzügyminiszterei megállapodtak, hogy a terrorizmus finanszírozásának korlátozása érdekében 10 ezer euróban maximálják az uniós ki- és beutazások alkalmával magánszemélyek által bevihető, be nem jelentett készpénz mennyiségét.

Világ

Őrizetbe vettek egy marokkóit a van Gogh-ügyben

Theo van Gogh holland filmrendező meggyilkolásával kapcsolatban Spanyolországban büntetőjogi őrizetbe helyeztek egy arab férfit, aki minden bizonnyal annak a hollandiai iszlám szélsőséges csoportnak a vezetője, amelynek egyik tagja követte el a gyilkosságot.

Világ

Magyar csapatkivonás újév előtt, Washington csalódott

Szenes Zoltán altábornagy szerint a magyar vezérkarban úgy készülnek, hogy az Irakban állomásozó magyar zászlóaljat december 31-ig kivonják onnan, azaz addig az alakulat el is hagyja Irak területét. Washington csalódott, de tiszteletben tartja a magyar döntést.

Világ

Átment a vizsgán Kovács László

Elfogadhatónak minősítették az adóügyekért és vámuniós politikáért felelős leendő európai biztos posztjára Kovács Lászlót az Európai Parlament illetékes bizottságai a keddi meghallgatás alapján készített bizottsági értékelő levél tanúsága szerint.

Világ

Nem Bászájev és Maszhadov rendelte el a beszlani terrorakciót

A terrorakció okait és körülményeit felderíteni hivatott orosz parlamenti bizottság elnöke szerint a szélsőséges csecsen hadúr és a csecsen szakadárok által megválasztott "elnök" a beszlani túszejtő terrorakciónak csak szervezője, de nem megrendelője volt.

Világ

Feloszlatták a Greenpeace Verespatak elleni tüntetését

A verespataki aranykitermelés romániai terve ellen tüntetett kedden a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet kéttucatnyi aktivistája Bukarestben a kormánypalota bejáratánál, de a megmozdulást néhány perc után feloszlatták a rendfenntartó erők.

Világ

Kertész Imrével reklámozzák a Gripen vadászgépeket

Svéd cégek - a stockholmi kormánnyal karöltve - külföldi művészeket használnak fel, hogy tudtuk nélkül közvetve reklámozzák a svéd hadiipar termékeit. A Gripeneket többek között Kertész Imre Nobel-díjas íróval népszerűsítik.

Világ

Autós bíróüldözés a focipályán

Sajátos autósüldözés zajlott meccs közben egy moldovai focipályán: az egyik csapat elnöke autójával el akarta gázolni a bírót, mert az az ellenfél javára tizenegyest ítélt.

Irak

Zarkávi "megelőző csapásra" szólította fel az iraki felkelőket

Egy iszlámista internetes oldalon közölt hangfelvételen a terrorista vezér felhívja a felkelők figyelmét arra, hogy az amerikaiak Fallúdzsa után újabb iraki városokba fognak bevonulni, ezért ennek megakadályozására "megelőző akciókat" kell indítani ellenük.


A címlapról ajánljuk