Világ

Orosz riadalom az amerikai rakéták miatt

Biztonságának szavatolását követeli Ororszország az Egyesült Államoktól, amely rakétaelhárítókat telepítene Nagy-Britanniába és valamelyik kelet-európai országba. A célországok között Magyarországot is megemlítették.

Világ

Szétverték a fehérorosz tiltakozó menetet

A rendőrség szétverte Minszkben azt az ellenzéki tüntetést, amelynek résztvevői az Alekszandr Lukasenko elnök hatalmának meghosszabbítását lehetővé tevő népszavazási eredmény ellen tiltakoztak.

Világ

Bíróság elé áll az Új Vörös Brigádok 17 tagja

A szervezet vezetőjét és négy társát azzal vádolják, hogy 1999. májusában Rómában a nyílt utcán agyonlőtték Massimo D’Antonát, az ország egyik legnevesebb munkaügyi jogászát, szakszervezeti aktivistát, reformer baloldali politikust.

Világ

Az EU is bírálja a fehérorosz választásokat

A két nappal korábban tartott fehéroroszországi népszavazás és parlamenti választások tisztaságában többen kételkednek; egy EP-képviselő szerint ellenzéki jelölteket nem engedtek feliratkozni a választási listákra, s a független vagy ellenzéki médiát ugyancsak akadályozták munkája végzésében.

Világ

Mészárlás Irakban; négy halott, nyolcvan sebesült

Az iraki Nemzeti Gárda négy tagja vesztette életét, további legalább nyolcvan társuk megsebesült kedden Bagdadtól északra a fegyveres testület egyik támaszpontja ellen indított támadásban - közölte az iraki védelmi minisztérium tisztviselője.

Világ

Bőr alá ültethető chip az orwelli utópia árnyékában

Floridában a közelmúltban engedélyezték egy emberi testbe ültethető, személyre szabott orvosi ellenőrzést lehetővé tevő chip forgalmazását. Noha egyelőre csak elvétve használják a rádiófrekvencián kommunikáló azonosítót, máris a személyiségi jogvédők támadásainak kereszttüzébe került.

Világ

"Lékó veresége a berni döntőhöz mérhető"

Az első magyar férfi sakkvilágbajnoki finalista, a 25 esztendős Lékó Péter csalódott, hogy nem tudta letaszítani trónjáról az orosz Vlagyimir Kramnyikot, azonban elismerte: igazságos a 7-7-es végeredmény. Saját játékstílusát nem merte hozni, hiszen azt ellenfele több hónapon át elemezhette.


A címlapról ajánljuk