Világ

Újabb izraeli behatolás és házrombolás Rafahban

Ismét behatolt a Gázai övezet déli részén található Rafah palesztin városba az izraeli hadsereg szerdáról csütörtökre virradó éjjel. Az akcióban berobbantottak egy fegyvercsempészésre alkalmas alagutat, amely az egyiptomi határon keresztül húzódott.

Világ

Ki volt valójában a lefejezett Nicholas Berg?

Egyes találgatások szerint azért végezték ki Nick Berget, mert mint az al-Kaida tagja, elárulta a terrorszervezetet. Mások szerint éppen ellenkezőleg, az amerikai Központi Hírszerzési Iroda (CIA) illetve az izraeli titkosszolgálat (Moszad) ügynöke volt. Az igazság talán soha nem fog kiderülni.

Világ

Újra van miniszterelnöke Nepálnak

Kormányalakításra kapott megbízást a nepáli királytól szerdán Ser Bahadur Deuba egykori kormányfő, így három hét után újra lesz miniszterelnöke a himalájai országnak.

Világ

Lengyelország: előrehozott választások már ősszel?

A lengyel elnök nem zárta ki, hogy már idén ősszel megrendezik az előre hozott parlamenti választásokat Lengyelországban, bár szerinte az lenne a legjobb, ha azok jövő év január elseje után kerülnének sorra.

Világ

Propángáz-terrorra figyelmeztet az FBI

Az FBI texasi ügynökei kedden országos figyelmeztetést adtak ki, miután két, több ezer gallon propángázzal megrakott teherautót loptak el San Antonio környékén. Az FBI attól tart, a mérgező gázt terrorcselekményekhez használják fel.

Világ

Az EU lezárta a Benes-dekrétumok ügyét

Az Európai Unió számára a Benes-dekrétumok ügye megoldott és lezárt - mondta kedden Brüsszelben a CTK cseh hírügynökségnek Jean-Christophe Filori, az Európai Bizottság szóvivője.

Világ

Bush üdvözölte az új iraki ideiglenes kormány megalakulását

Reményteljesnek nevezte az iraki nép és Amerika számára a bagdadi ideiglenes kormány megalakulásának napját George Bush amerikai elnök. Kijelentette: irakiak milliói kerültek egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy megvalósítsák álmukat a szuverén és demokratikus Irak megteremtéséről.


A címlapról ajánljuk