Világ

Ma indul útjára az olimpiai láng

Több mint tízezer néző előtt lobban fel csütörtökön az olimpai láng, amely 1936 óta most először mind az öt kontinenst érinteni fogja mielőtt 78 nap múlva, augusztus 13-án visszaérkezik Görögországba.

Világ

Lengyelország népszavazást akar az európai alkotmányról

Leszek Miller miniszterelnök, Aleksander Kwasniewski államfő és Wlodzimierz Cimoszewicz külügyminiszter egyaránt kiállt amellett, hogy rendezzenek Lengyelországban népszavazást az Európai Unió jövendő alkotmányának elfogadásáról.

Világ

Az orosz hadsereg és a kiskatonák kálváriája

Szergej álma, hogy séf legyen, ám attól fél, terveit megakasztja a hadsereg behívó levele - ez többmillió orosz fiatalember rémálma, annak ellenére, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ígéretet tett a változásokra.

Világ

Izrael likvidálná Jaszin sejk utódját is

A Hamász új vezetője, Abdelaziz ar-Rantiszi, az egyik elsőszámú likvidálandó célszemély Izrael számára - közölte az izraeli rádió védelmi minisztériumi forrásokra hivatkozva.

Világ

Powell elutasította a Bush elleni vádakat

Az amerikai elnök beiktatásától kezdve az al-Kaida terrorhálózat szétzúzására törekedett - hangsúlyozta keddi meghallgatásán Colin Powell a szeptember 11-i terrortámadások előzményeit kivizsgáló bizottság előtt.

Világ

Ősi tenger nyomaira bukkant az egyik marsjáró

Az Opportunity most olyan helyen áll, amely valamikor egy sós vizű tenger partvonala lehetett a Marson - közölte Steve Squyres, a Marson dolgozó két önjáró robot által küldött anyagokon végzett kutatások vezetője.

Világ

Tűzszüneti ajánlatot tehet az ETA

A Baszk Haza és Szabadság (ETA) feltehetően rövid időn belül tűzszüneti ajánlattal fog előállni abban a reményben, hogy tárgyalások útján politikai engedményekre bírja rá a Spanyolország északi részén fekvő baszk térség számára a hivatalba lépő szocialista kormányt.

Világ

Hispanizálódó Egyesült Államok

Az évszázad közepére várhatóan megháromszorozódik az USA spanyol ajkú és ázsiai származású lakosainak aránya, így a fehér lakosság csupán csekély többséget képez majd - közölte a népszámlálási intézet. A hispánok jelentősége a politikában és a munkaerőpiacon is ugrásszerűen nőni fog.

Világ

Nincs nukleáris veszély a Nagy Péter cirkálón

Az orosz haditengerészet főparancsnoka kedd délután módosította azt a korábbi kijelentését, amely szerint az atomhajtóműves Nagy Péter rakétacirkálót azért rendelte kikötőbe, mert műszaki hibás és bármikor felrobbanhat.


A címlapról ajánljuk