Világ

Bagdadban járt Bush

George W. Bush amerikai elnök Bagdadba utazott csütörtökön, hogy hálaadás alkalmából köszöntse az iraki fővárosban állomásozó amerikai katonákat. Amerikai elnök még soha nem járt Bagdadban.

Világ

Izrael területeket enged át a palesztinoknak

Az izraeli miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy az izraeliek és palesztinok közötti feszültség enyhítésére kénytelen lesz területeket átadni a palesztinoknak; a biztonsági betonkerítés ügyében azonban nem visszakozik.

Világ

Gyingyics-gyilkosság: azonosították a fegyvert

Német bűnügyi szakértők kétséget kizáróan megállapították, hogy Zoran Gyingyics szerb miniszterelnököt abból a fegyverből lőtték le, amelyet a március 12-i merénylet után találtak meg a rendőrök Belgrádban.

Világ

Izrael zsidó telepek legalizálását tervezi

Az izraeli szándék a közel-keleti rendezést célzó nemzetközi útiterv nyilvánvaló megsértése, és ellentmond a zsidó államnak az Egyesült Államokkal szemben vállalt kötelezettségével is.

Világ

Irak: autóbalesetet szenvedett a magyar konzul

Kárpáti Miklós a szíriai határ felé tartott, hogy onnan a bagdadi magyar képviseletre kísérje a Varga-Balázs Péter halálának kivizsgálására érkezett minisztériumi képviselőket.

Világ

Amikor még Berlusconiéknak sem sikerül

Cesare Previtit, Berlusconi olasz kormányfő cége, a Fininvest holding egykori jogtanácsosát, az 1994-es Berlusconi-kormány védelmi miniszterét az ellene folyó megvesztegetési perben első fokon öt év börtönre ítélték.

Világ

EU-alkotmány: kisebbségi jogok az elnökségi tervezetben

Magyarország eredeti elképzeléseitől némileg eltérő, kompromisszumok árán kialakított szöveg kerülne az EU alkotmányának nemzeti és etnikai kisebbségek jogaira vonatkozó részébe - tűnik ki a soros olasz elnökség által szerdán nyilvánosságra hozott tervezetből.

Világ

Szerbiai választások: nem fog össze az öt magyar párt

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) kedden a december 28-án esedékes parlamenti választások bojkottálása mellett döntött, míg a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) távol marad a három másik magyar párt részvételével létrejött koalíciótól.


A címlapról ajánljuk