Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Hosszú bájtok hava

Szép ünnepe egy országnak a népszámlálás, nemzeti tornasor mintegy, ilyenkor tekintünk végig magunkon: hogy dübörgünk, és hol folyik a hűtővíz. Van viszont a sikeres népszámlálásnak egy előfeltétele: a közbizalom. Nehezen számszerűsíthető, de az összes többi adat használhatóságát befolyásolja.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Talán dünnyögj egy új mesét

A hatalomátvétel óta, sőt már azelőtt is közkedvelt fordulat volt a Fidesz lekomcsizása, bolsevikozása, az Orbán-Kádár párhuzam. Erre nemhogy rászolgáltak, de rá is játszottak. Veszélyes viszont beszorulni egy analógiába, mert egyre jobban látszik az is, hogy bár a hatalmi technikákban és jogfelfogásban tényleg a szocializmus a minta, a Fidesz nem a Kádár-rendszert építi.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Lássuk, Uramisten, mire megyünk ketten

„Gombamód szaporodnak a kereskedelmi központok”, mondja Szabó Rebeka a Parlamentben, ahol régóta nem hangzott el efféle jó hír. Nem sok minden szaporodik ebben az országban gombamód, konkrétan a gomba sem, idén a kereskedelmi központokon kívül csak a lódarazsak voltak képes növekedést felmutatni. A Lehet Más a Politika azonban nem örül ennek a gombamódinak.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tudok egy varázsszót

Kétféle ember van: az egyik úgyis mindent beszop Orbántól, a másik meg úgysem hiszi el a nyomorult hazugságokat. Ideje van az egyenes beszédnek.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Legyen Ön is katolikus!

Kampányt indított a katolikus egyház, amellyel azt szeretné elérni, hogy a népszámláláskor a katolikusok vallják magukat katolikusnak. Bár az összeírás végén bizonyára győzelmet könyvelnek majd el, maga a plakát felér egy vereséggel.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Birkaiskola

A devizahitelesek megmentésére annyi terv született már, mint az örökmozgóra; az eszközkezelőtől az ócsai kolónián át az árfolyamgátig. És végül a diszkonttörlesztés, vele pedig az újabb, de már régről ismert parasztvakítás, miszerint a banknak úgyis van pénze, fizesse a veszteséget ő. Mellesleg ez a filozófia éppen kilencven fokos szöget zár be azzal, amelyikkel az egykulcsos adót indokolták, vagyis hogy nem kell csak azért elvenni valakitől, mert van neki, és a „fizessenek a gazdagok” jelszó különben is komcsiság.

1
8 9 10 11 12 13 14

A címlapról ajánljuk