Kutatók szerint jobb lenne légylárvát enni

Kutatók szerint jobb lenne légylárvát enni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A húsnál és a növényi fehérjénél is fenntarthatóbb és egészségesebb lenne a tudósok szerint, ha légylárvát ennénk.

Magasabb a légylárva cinktartalma, mint a húsé, és több benne a kalcium, mint a tejben. Ráadásul kevesebb, mint fél hektáron tenyésztett katonalégylárva több fehérjét tartalmaz, mint 1200 hektáron nevelt szarvasmarha vagy 52 hektárnyi szója – sorolják a Queensland egyetem kutatói egy új tanulmányban, miért is kellene légylárvát ennie az embereknek.

A tudósok egy új kutatása a rovarok fogyasztását vizsgálta meg, amely az elmúlt időszakban fenntartható opcióként és potenciális fehérjeforrásként már többször felmerült. A katonalégy egyébként hulladékot eszik és az állateledelként már hasznosítják.

A kutatók szerint azt, hogy a nyugati emberek rovarokat egyenek, csakis az akadályozza meg, hogy nem tekintenek ezekre élelmiszerként, holott az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete szerint a rovarok két milliárd ember étrendjének a szerves részét képezik már a Földön.

Hozzászólások