2075: támadnak a gépek?

2012. március 19., hétfő, 07:16 • Utolsó frissítés: 2012. március 19., hétfő, 08:52
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A mesterséges intelligencia (AI) kutatások korában gyakran felvetődik a kérdés, vajon okosabbak lesznek, netán máris okosabbak-e a gépek az embereknél, mikor éri utol, illetve hagyja le a kollektív emberi tudást az az információmennyiség, amit a gépek tárolnak.

Nos, az emberi agy átlagosan 5 terabájtnyi információt tárol, így jelenleg 35 zettabájtnyira tehető a kollektív emberi tudás, míg a gépekben tárolt 0,295 Zbájt. Csakhogy az emberi tudás egyenese nem emelkedik olyan meredeken, mint a gépeké, így valamikor 2075 táján már ez utóbbiak tudása lehagyja az emberekét - és ebbe a számításba még nincs is belekalkulálva, hogy mit hozhat a tárolás területén a fejlődés.

A Virtualworks látványos infografikában foglalta össze ezt a fejlődést - a részletekért kattintson a techline.hu cikkére!


2075: támadnak a gépek?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X