szerző:
MTI

A 2017-es, Budapesten megrendezendő vizes világbajnoksághoz kapcsolódó egyes fejlesztések megvalósításáról is határozhat a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán.

Dönthetnek a világbajnokság egyik központi helyszínéül szolgáló Margitsziget csatornázásáról és a gerincút felújításáról összesen körülbelül 3,5 milliárd forint értékben.

A tervezet szerint átépítenék a különböző rendezvényhelyszínek közötti Dráva utcai közlekedési csomópontot és felújítanák a Dráva utcát, ami körülbelül 1,8 milliárd forintba kerülhet.

A beruházások kivitelezőjének kiválasztására közbeszerzési eljárást írnak majd ki.

A pesti rakpart Kossuth tér és Dagály fürdő közötti szakaszát is megújítják. A tervezett gyalogos és kerékpáros sétány biztosítja majd a közvetlen kapcsolatot a belváros és a világbajnokság fő helyszínéül szolgáló Dagály úszókomplexum között.

A tervezői becslés alapján a megvalósítás várható költsége körülbelül bruttó 6,2 milliárd forint, amelyhez bruttó 5,6 milliárd forint kormányzati támogatás várható.

A Dagály úszókomplexum részeként kikötőket alakítanának ki a Kossuth Lajos tér, a Batthyány tér és a margitszigeti rendezvénytér közötti vízi közlekedéshez. A fejlesztés becsült költsége körülbelül bruttó félmilliárd forint, amelyhez teljes mértékben kormányzati támogatás várható.