szerző:
HVG

A két legveszélyesebb magyar főúton több mint két tucat halálos baleset történt egy év alatt – derül ki a HVG Ténytárból.

Az elmúlt évben az Alföldet keresztbe szelő 4-es úton 13, a dunántúli 6-os főútvonalon 12 halálos baleset történt, így ezek számítanak a legveszélyesebb hazai főutaknak – írja a HVG hetilap.

Ám az is igaz, hogy előbbi 352 kilométer hosszú, utóbbi 262 kilométeres, és vannak ezeknél rövidebb utak, amelyeken egy kilométerre vetítve történik a legtöbb baleset. Ebből a megközelítésből kiindulva a Budapesttől Parassapusztáig futó, 78 kilométeres 2-es főút nevezhető leginkább halálútnak, ahol tavaly 5 halálos, és 60 súlyos, vagy könnyű sérüléssel járó baleset történt. És ugyancsak veszélyes útvonalnak számít a Székesfehérvárról induló 8-as főút.

A legveszélyesebb magyar utakról bővebben a friss HVG-ben olvashat.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!