hvg.hu Kult

Meghalt Philip Roth

Az egyik legünnepeltebb 20. századi amerikai író szívelégtelenség miatt hunyt el.

hvg.hu/MTI Világ

Texasi lövöldözés: megnevezték a feltételezett elkövetőt

A halálos áldozatok száma tízre emelkedett a legújabb információk szerint a pénteken kitört amerikai középiskolai lövöldözésben. A rendőrök a környéken újabb robbanószerkezeteket találtak és arra kérik a lakosságot, ha ismeretlen tárgyat látnak, ne nyúljanak hozzá, hanem értesítsék a hatóságokat.

hvg.hu Gazdaság

Nem mertek a magyarok több gyereket vállalni

Van még mit dolgozni a demográfiai kormányzáson: csak azért csökkent a természetes fogyás, mert idén nem volt a tavalyihoz hasonló járvány. Így is közel 9 ezerrel csökkent a népesség két hónap alatt.

hvg.hu Kult

Avicii halála: Madonna, David Guetta és az Imagine Dragons is búcsúzik

Mint arról korábban beszámoltunk, péntek délután elhunyt Avicii. A világszerte ismert DJ és producer fájdalmasan fiatalon, 28 évesen ment el. Halálának okáról hivatalos tájékoztatás még mindig nincs, de azt tudni lehet, hogy két évvel ezelőtt súlyos alkoholproblémái miatt akut hasnyálmirigy-gyulladása lett, és még azelőtt eltávolították az epehólyagját és a féregnyúlványát.

Windisch Judit Itthon

Orvos kontra minisztérium - kell-e vizsgálat a Honvédkórház sürgősségijén egy haláleset után?

Nyílt levélben no go zónának kiáltotta ki a budapesti Honvédkórház sürgősségi osztályát Mateisz Erzsébet háziorvos, miután elhunyt egy betege. Elmondása szerint a 79 éves asszonyt először nem látták el megfelelően a sürgősségi osztályon, noha orvosi beutalóval vitték be. Másnap hiába vitték újra be, de már nem tudták megmenteni az életét. Mateisz Erzsébet kérte az eset kivizsgálását, de azt állítja, lepattant mind a kórházról, mind az orvosi kamaráról. És mint kiderült, lepattant volna a kórházat fenntartó Honvédelmi Minisztériumtól, akik szintén azzal érvelnek, nem megfelelő helyről érkezett a panasz. Az viszont szerintük nem igaz, hogy az idős asszonyt nem látták el megfelelően.

1 2 3 4 5 6 7
56

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával