szerző:
hvg.hu

Petíciót indítottak, és független vizsgálóbizottság felállítását kérik.

Petícióban fordulnak a Színház- és Filmművészeti Egyetem korábbi és jelenlegi diákjai az intézmény rektorához és kancellárjához. A levelet Markó Róbert, a Vaskakas Bábszínház rendezője, művészeti vezetője tette közzé a Facebookon. A képhez hozzáfűzte: egy óra alatt több mint százan írták alá. A petíció így szól:

"Mint az egyetem volt és jelenlegi hallgatói kérjük, hogy az intézmény vezetése mindaddig függessze fel Marton Lászlót minden, egyetemünkön viselt tisztsége és feladata alól, amíg szexuális ügyében hitelt érdemlő módon be nem bizonyosodik bűnössége vagy ártatlansága.

Kérjük továbbá, hogy az egyetem állítson fel független vizsgálóbizottságot annak érdekében, hogy az iskola (fizikai és szellemi) falain belül történt esetleges hasonló ügyeket felderítse, kivizsgálja, konzekvenciáikat levonja."


Az egyetem korábban úgy nyilatkozott, hogy amíg független hatóság nem állapít meg jogsértést, nincs joguk lépni az ügyben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!