szerző:
hvg.hu

1939 óta nem volt ekkora hőség arrafelé.

A 47,3 fokot egészen pontosan Penrithben, Sydneytől nyugatra mérték, ezt az ausztrál meteorológiai intézet is megerősítette.

Ilyen hőség utoljára 1939-ben volt, akkor 47,8 fokot mértek Richmondban, egy azóta bezárt meteorológiai állomáson. Persze nem hivatalosan mértek ennél is melegebbet most, amint az az alábbi videóban látható:

A környéken teljes tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, mert másutt már bozóttüzek pusztítanak az országban, mint arról korábban beszámoltunk, nem csak Sydney-ben van iszonyatos hőség, van, ahol az aszfalt is megolvadt az utakon.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Melegrekordok dőltek meg az ország több pontján

Ezt már pár napja sejteni lehetett: megdőlt az országos napi melegrekord, az ország több pontján 17 Celsius-fokot is mértek. Kaposváron hajnalban is rekord meleg volt, a leghidegebb órákban is csaknem 10 fok volt.