szerző:
hvg.hu

Mivel gazdasági okai aligha vannak, a szakértők szerint egyértelmű a visszafogottság oka: senki nem akar újabb zaklatási balhét.

Amerikában idén a cégek 11,3 százaléka döntött úgy, hogy nem tart karácsonyi bulit, ami a tavalyi 4 százalékhoz képest nagy változás. A MarketWatchnak nyilatkozó szakértő szerint ennek egyértelmű oka van, mégpedig a Weinstein-ügy és az azt követő rengeteg zaklatási botrány. A cégek a bulik megfékezésével egyértelműen el akarják kerülni az újabb balhékat.

Aki tart bulit, az ingyenalkohol visszafogásával próbálja mérsékelni dolgozóit. 2016-ban a cégek 62 százaléka kínált alkoholt a buliján, idén ez a szám 48,7-ra csökkent.

A Vox dolgozóinak kiküldött levele is beszédes: a cég nemrég zaklatási vádak miatt rúgta ki alelnökét, Lockhart Steele-t, ezért nem meglepő, ha ofékezett habzású bulikat tartanak. A cégnél megszokott korlátlan italfogyasztás helyett idén mindenki két italjegyet kap, azok elfogyasztása után pedig csak alkoholmentes italokat vásárolhat.

(via: 444.hu)

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!