szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kávé vagy már a bor és csokoládé párosításnak is külön kultusza van a gasztronómiában. S most itt a legújabb kézfogó: pálinka és csokoládé.

Különleges ízkombinációkkal rukkoltak elő a készítők a VI. Budapesti Pálinkafesztivál alkalmából. A Rézangyal és a CocoMe 12 egyedi kreációval, a Zila cukrászda pedig egy új süteménnyel, stílszerűen a részeges aszaltszilva kockával mutatkozott be. A részeges aszaltszilva kocka a Rézangyal 55 fokos szilvapálinkájának hozzáadásával készült. A CocoMe kézműves csokoládéi és a minőségi pálinkák találkozásából született párosok között mind a párlatok, mind a csokoládé rajongói megtalálják a kedvükre valót, tetszés szerint kalandozva az édeskés, a keserű, vagy akár a fűszeres ízvilágok között.

Az ínyencek 2 dl pálinka mellé 2 kocka csokoládét javasolnak.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Gasztro

Sorszámozott palackokban az Év Pálinkája

Mint már hírül adtuk, a Budapesti Pálinkafesztivál idei főszereplője, a szilva. A gyümölcsből készült párlatokat és ételeket a látogatók a fesztivál Szilváskertjében kóstolhatják meg, köztük az Év Szilvapálinkáját, amely kilenc párlat házasításából készült.