szerző:
hvg.hu

Újabb szakmai világversenyen taroltak az éppen ötödik születésnapját ünneplő magyar csokoládé manufaktúra termékei. Négy aranyérmet is haza hoztak az International Chocolate Awards kelet-európai regionális szakmai versenyéről. S begyűjtöttek hozzá még három ezüstöt és két bronzot.

 

Az  International Chocolate Awards-ról azt tartják a szakmabeliek, hogy jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d’ Or versenyhez. 2014-ben a chocoMe volt az első magyar márka, amely érmes helyezéseket tudott elérni ezen a világversenyen.

A különböző regionális versenyek győztesei, érmesei (Kelet-Európa, Belgium, Skandináv, Olaszország, Kanada, USA stb.) kvalifikálhatják magukat egy összevont, nagy döntőre (World Final). Az ideire a jövő héten kerül sor Londonban. A verseny a 2015-ös londoni Salon du Chocolat (The Chocolat Show) egyik kiemelt eseménye lesz. A kiállításon a chocoMe egyedüli magyar kiállítóként vesz részt. A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek foglalnak helyet: a Seventy% (UK), a Manhattan Chocolate Society (US), a Master of Wine (UK), a  The New Taste of Chocolate  (US), az Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US),a  The Well-Tempered Chocolatier  (Kanada) és mások képviseletében. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója  Martin Christy, a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

“A díjak rangja ismét csak rendkívül megtisztelő, el sem hiszem, hogy tizenegy benevezett termékből kilenccel sikerült érmet szerezni a versenyen" - mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa. Ugyanakkor nem állunk meg egy pillanatra sem: célunk, hogy a londoni világverseny döntőjében is helyt álljunk, és legalább egy aranyérmet szerezzünk”.

 A Mészáros műhely eddig húsz különböző díjat gyűjtött be rangos szakmai versenyeken.

©

A most díjazott chocoMe termékek: 

Arany:    Raffinée - Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula  

Arany:   Raffinée - Fehércsokoládéval bevont liofilizált málnaszem

Arany:   Raffinée - Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont Avola-i mandula

Arany:   Raffinée - Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával

Ezüst:   Raffinée -  Sós-vaníliaporos, karamellás tejcsokoládéval bevont pekándió

Ezüst:   Raffinée - Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal

Ezüst:   Voilé – Étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol narancshéj fahéjas-szegfűszeges fűszerezéssel

Bronz:   Entrée G102 - chocoMe 66% étcsokoládé piros bogyós gyümölcsökkel

Bronz:  Voilé - étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol citromhéj

 

 

 

 

 

 

 

 

Cikk megosztása
Címkék