szerző:
MTI

A Vértesi Erőmű Zrt. közgyűlésén Kovács András Zoltánt nevezték ki a társaság vezérigazgatójává és új igazgatóságot választottak, egyúttal megköszönték az előző elnök-vezérigazgató, Magyari József válságkezelő munkáját - közölte a Vértesi Erőmű pénteken.

A Vértesi Erőmű Zrt. 2010 májusában kinevezett vezetése végrehajtotta feladatát, rendezte a társaság adósságállományát és a munkavállalók jövőjét. A működés a válságkezelés után visszatérhet a normál üzemmódba, ezért a közgyűlés megköszönte a válságmenedzserek munkáját és a több évtizedes villamosenergia-ipari tapasztalattal rendelkező Kovács András Zoltánt nevezte ki vezérigazgatóvá - közölte a VÉRT. 

A csődhelyzet kezelésével, a csődegyességgel és a reorganizációval a VÉRT és az MVM vezetése visszaállította a normál üzleti folyamatokat, a Vértesi Erőmű 2014-ig üzemelhet. A vállalat együttműködik Bokod és Oroszlány önkormányzatával, hogy a térség távhőellátását is megnyugtatóan rendezzék. A közgyűlés új tagokat választott a Vértesi Erőmű Zrt. igazgatóságába, a testület tagjai: Nagy Sándor, Kovács András Zoltán, Havelda Tamás, Varga László és Zsebők István - tájékoztatott az erőmű. 

©

A Vértesi Erőmű csődeljárása 2011 júliusában fejeződött be, amire azért volt szükség, mert a vállalat vezetése a Kapolyi László nevével fémjelzett System Consultinggal áramvásárlási megállapodásokat kötött, majd ezek meghiúsulása után az erőműnek közel tízmilliárd forintot meghaladó kártérítést kellett kifizetnie az áramkereskedőknek. A társaság továbbra is kapja a felhasználók által megfizetett "szénfillért", amiből a VÉRT-nek évi 6,7 milliárd bevétele van, de ezt csak a bányabezárás költségeire fordíthatják. 

A szénfillér fenntartásával a tervezett 2012 helyett 2014 végéig működhet az ország egyetlen mélyművelésű szénbányája, a Márkushegyi Bányaüzem, a rekultiváció 2018-ig adhat munkát a térségben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!