szerző:
hvg.hu

Igazságügyi ingatlanszakértők bevonásával vizsgálja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a magánnyugdíjpénztárak gyanús ingatlanbefektetéseit, amelyekben több önkormányzat is érintett lehet – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) külsős szakértők segítségét is igénybe veszi azoknál a vizsgálatoknál, amelyek során a hazai magánnyugdíjpénztárak befektetéseit vizsgálják. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az igazságügyi ingatlanszakértők olyan gyanús ingatlanügyekben dolgoznak a kormányzati szerv kérésére, amelyekben néhány önkormányzat is érintett lehet.

Az eddigi ellenőrzések során kiderült, hogy több esetben adóelkerülés céljából létrehozott offshore-hátterű vagy jogilag nem létező cégek olcsón megvásároltak bizonyos önkormányzati ingatlanokat, majd azokat – néha szinte azonnal, de bármilyen értéknövelő beruházás nélkül, esetleg kisebb ráfordítással – többszörös áron vásároltatták fel az ingatlanalappal - olvasható a lapban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!