szerző:
hvg.hu

Kovácsics Iván január végével távozik a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól – tudta meg a hvg.hu.

Távozik posztjáról Kovácsics Iván, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám és pénzügyőri elnökhelyettese - értesült a hvg.hu.

Több, neve elhallgatását kérő forrásunk arról számolt be, hogy köremailt kaptak a NAV-on belül Kovácsics távozásáról. Az email szerint az elnökhelyettes január végén távozik, felmondási idejének letelte után. A hivatal az emailben nem indokolta a vezető távozását.

Megkérdeztük a NAV-ot az ügyről, egyelőre nem érkezett válasz.

Kovácsics István az utóbbi hetekben annak kapcsán szerepelt a nyilvánosság előtt, hogy a kitiltási botrány miatt a NAV-vezetőkre váró újságírók többször is csak vele tudtak összefutni a NAV előtt. Kovácsics nem szerepel azon három NAV-vezető között, akikről a hvg.hu úgy értesült, hogy érintettek a kitilrási botrányban, és akik közül egyedül Vida Ildikó NAV-elnök ismerte el érintettségét.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!