szerző:
hvg.hu

Hitelt is biztosít a magyar letelepedési kötvényeket kínáló egyik közvetítő cég az ügyfeleinek, úgy látszik tehát, hogy már nem csak a pénzes külföldiek kaphatnak letelepedési engedélyt itthon -–írta a Magyar Nemzet.

A kínai és vietnami állampolgárokra specializálódott Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) közvetítőcég hitelt is biztosít már a letelepedési kötvényt vásárló kuncsaftjainak – közölte a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, a Bank of China nyújtja a kölcsönt, és a Deutsche Bank is szóba került mint viszontbiztosító, vagyis olyan szolgáltató, amely garanciát nyújt a Bank of China hitelnyújtására, bár azt nem tudni, ez a pénzintézet végül csatlakozott-e a programhoz.

©

A magyar jogszabályok csak annyit írnak elő, hogy olyan, harmadik országból érkező külföldiek vehetnek részt a programban, akik 300 ezer euróért, vagyis körülbelül 93 millió forintért letelepedési kötvényt vásárolnak.

A kötvényvásárlásra szánt összeget az ügyfélnek a HSSDF bankszámlájára kell utalni, de fizetni kell 45 ezer eurós ügyintézési díjat is, ezt egy partnercég, a Hungary State Special Debt Management Ltd. (HSSDM) számlájára. Hitelfelvétel esetén az ügyintézési díj értelemszerűen magasabb – tette hozzá a lap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!