szerző:
hvg.hu

Rendezték, hogy a kérelmükben mi lehet a titkos rész.

A Megapolis Media Zrt. tegnap beadta azt a hiánypótlást, amit a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) még októberben kért a cégtől a TV2 megvétele ügyében.

A tévéadóért folyó csata részeként a Simicska Lajoshoz köthető, hivatalosan Fonyó Károly érdekeltségébe tartozó Megapolis Mediának és az Andy Vajnához tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft.-nek egyaránt összefonódási kérelmet kellett benyújtani a GVH-hoz. Először Vajnáék léptek, október 16-án, majd nem sokkal később Simicskáék papírjai is megérkeztek a hivatalhoz.

Óvári Győző, a Megapolis Media jogi képviseletét ellátó ügyvéd a hvg.hu-nak most azt mondta, hogy a tegnap beadott hiánypótlásra az üzleti titok kezelésére vonatkozó rész miatt volt szükség, és az eljárásnak ez szokványos része.

Tartalmilag arról van szó, hogy a beadványnak van egy bizalmas, üzleti információkat tartalmazó, tikosan kezelt része, amelyet a kérelmező jelölt meg, a GVH-nak pedig ezt el kellett fogadnia – ennek rögzítésére irányult a hiánypótlás.

A GVH az érintett cégekben lévő irányításszerzés piaci hatásait vizsgálja, és eljárása nem jelenti azt, hogy állást foglalna az ügylettel kapcsolatos esetleges polgári jogi vitában.

A TV2-t októberben Andy Vajna vásárolta meg, ám Fonyó Károly és a Megapolis Media Zrt. is bejelentkezett a cégért, sőt, megelőzte a cégbíróságon Vajnáékat egy korábban kötött opciós szerződés „élesítésével”. Fonyóék október 13-án lettek a TV2 Media Group tulajdonosai, ez az cég, amely a TV2 Média Csoportnak, vagyis annak a társaságnak a többségi tulajdonosa, amelyet viszont Vajna vett meg. A bonyolult jogi kérdéseket várhatóan polgári jogi perben kell majd rendeznie a feleknek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!