szerző:
hvg.hu

Egy havonta nagyjából 50 ezer forint értékű mobilnet-előfizetést mondott fel az Ákos-ügy miatt a Magyar Telekommal a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A kormány korábbi utasításának megfelelően december 31-ével felbontotta a Magyar Telekommal kötött mobilinternet-szerződését a Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda – derült ki a tárca szerződéseiről ezen a héten közzétett táblázatból.

A határozatlan időre szóló előfizetés nettó értéke mindössze 50 720 forint volt havonta, és még a kabinetiroda elődje, a Miniszterelnökség köthette 2013 augusztusában.

Aránylag csekély értéke ellenére ez volt a tárca legnagyobb mobilnet-szerződése, a 2013 áprilisa óta élő Vodafone-előfizetés havi nettó összege ugyanis csak 25 ezer, a 2014 januárja óta élő Telenor-szerződés értéke pedig 45 ezer forintra rúg havonta.

©

Az Átlátszó csütörtökön felidézte, hogy valószínűleg egy olyan keretszerződés felbontását is belengette a kormány, ami egyébként is lejárt december 31-én. Vagyis lejárt volna.

A portál szerint ugyanis a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által a három mobilszolgáltatóval kötött 4,5 milliárd forint értékű keretszerződést éppen aznap – december 17-én – hosszabbították meg a teljes összeg kifutásáig vagy 2016 végéig, amikor a kormány bejelentette a szerződésbontást a Telekommal.

Így a keretszerződés alapján megkötött flottaszerződések sem futottak ki az év végével az Átlátszó szerint, bár hozzátették, hogy egyedi szerződéseket ettől még szüntethettek meg a tárcák úgy, ahogy azt a Rogán-minisztérium is tette.

©

Az egész ügy háttere, hogy Ákos tavaly év végén az Echo Tv-ben a nők szerepéről beszélt, és mondataival akkora botrányt kavart, hogy a Magyar Telekom felbontotta a vele kötött támogatói szerződést, röviddel a két decemberi koncertje előtt.

Erre reagálva és véleménydiktatúrát emlegetve a kormány arra utasította a minisztériumokat, hogy bontsák fel mobilnet-szerződéseiket a Magyar Telekommal.

Ákos az ominózus műsorban többek között azt mondta, a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak, hanem hogy beteljesítsék a női princípiumot, valakihez tartozzanak, valakinek gyereket szüljenek és anyák legyenek – a kettő pedig kizárja egymást.

©

A Miniszterelnöki Kabinetiroda most közzétett szerződései között egyébként több más érdekes kontraktust is találni.

A legnagyobb tétel például a beléptetési kvótáról és a növekedésösztönző csomagról szóló kormányzati kampány kommunikációja, amelyről a kabinetiroda 1,2 milliárd forintos szerződést kötött a Network 360 Reklámügynökség Kft.-vel és az Affiliate Network Kft.-vel.

Mindkét társaság Csetényi Csaba, a HG-csoport egyik tulajdonosa érdekeltsége, akit a közvélemény szélesebb körben Rogán Antal Pasa parki szomszédjaként ismerhetett meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!