szerző:
hvg.hu

Idén döntheti el az elektromos autókat gyártó cég, hol kezdi el a Model 3 összeszerelését jövőre.

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a Tesla Motorst Magyarországra csábítsa – idézi Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a Portfolio.hu.

Az amerikai központú Teslának Európában már van egy gyára, Hollandiában, de tervezik, hogy újabbat vagy újabbakat építenek fel, Közép-Kelet-Európa pedig logikus helyszínnek tűnik. A Model 3 típus (amelynek a bemutatója március végén lesz) gyártása jövő év elején kezdődhet meg, idén kell döntést hozni a helyszínről. A szlovákok már tavaly felvették a kapcsolatot az elektromos autókat gyártó céggel.

Tesla Model 3
©

Tavaly ősszel ellentmondásos hírek voltak arról, hogy a magyar diplomácia is jelezte-e, hogy beszállnánk a versengésbe. Szijjártó nemrég utasítást adott a New York-i külgazdasági attasénak arra, hogy egy célzott céglátogatást szervezzen a céghez, írja a lap. Új munkahelyek, magyar kkv-s beszállítás, export, elektromobilitás bedurrantása – ezek lebegnek Szijjártóék szemei előtt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!