szerző:
Fekete Norbert - Kaufmann Balázs

Az Orbán-közeli vállalkozó sertéstelepére látogatott hétfőn a japán herceg, de stábunkat megakadályozták abban, hogy lefilmezzük Akisino érkezését.

A hvg.hu úgy értesült, hogy a Magyarországon tartózkodó Akisino herceg és lánya, Mako hercegnő hétfő délután felkeresi a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó mangalicatelepet Alcsútdoboz mellett, amely a Búzakalász 66 Felcsút Kft.-é.

Természetesen szerettük volna megörökíteni a látogatásból, amit lehet. Megérkezésünk után a telep biztonsági szolgálatának vezetője érdeklődött, mi járatban vagyunk, mikor elmondtuk neki, kire várunk, jelezte, hogy minden rendben. Eközben Mészáros Lőrinc is befutott autóval, és tudomásul vette újságíróink közterületi jelenlétét.

Kisvártatva a hercegi delegáció is megérkezett, azonban addigra már ott termett a japán követség két munkatársa, akik kameránkat eltakarva próbálták megakadályozni, hogy közterületen felvételeket készítsünk a telepre berobogó menetről.

Akciójukat azzal indokolták, hogy a herceg és lánya magánlátogatáson van hazánkban, semmilyen politikai vetülete nincs a Mészáros sertéstelepén tett vizitnek, viszont mivel a Göböljárási telep a legnagyobb az országban, így a haszonállatok háziasítását kutató Akisino herceg semmiképpen nem hagyhatta ki. Ezután egy félórás diskurzus következett, amelyből kiderült, számukra azért probléma a hírverés, mert attól tartanak, hogy a Mészáros-érdekeltségű mangalicatelepen tett látogatás nyomán rosszindulatú cikkek jelennek meg, és sértő lehet a császári ház tagjaira.

A követség munkatársai szerint, jóllehet Mészáros is a telepen tartózkodott, nem a kormányközeli vállalkozóhoz ment, Mészáros szerintük nem "fogadta" a herceget.

A herceg egyébként már vasárnap is meglátogatott egy mangalicatelepet, a bugaci látogatás azonban nem zajlott ennyire titokban, arról az MTI is beszámolt. Mint írta, a herceg, Akihito császár másodszülött fia a haszonállatok házasításáról végez kutatásokat. Címlapképünk is erről a nyilvános látogatásról szól.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!