szerző:
hvg.hu

Kétszázalékos adókulccsal mesés körülmények között virágzik a kaszinóbiznisz Andy Vajnának egészen 2024-ig és ki tudja még meddig. Az adóoptimalizációra az NGM is engedélyt adott.

Rendkívül gavallér volt az állam: engedélyezte Andy Vajnának, hogy összeolvadjon két kaszinós cége egy nagy közös vállalkozásba, így annak 1,7 milliárd forinttal kevesebb adót kell fizetnie – írja a Magyar Nemzet. Az LVC Gold Kft. beleolvadt az LVC Diamond Kft.-be, összesen öt kaszinót működtetnek a koncessziós szerződés szerint. A két különálló cégnek több játékadót kellett volna befizetnie, mint egynek – a lap számításai szerint 2,1 milliárd helyett csak 400 millió forintot. Ez a 22,6 milliárdos bevételhez képest 2 százalék – mesés adókulcs. És ki tudja, meddig mehet ez így: Andy Vajna koncessziós joga 2024-ig szól. A két cég összeolvadását előzőleg a NGM-nek, Varga Mihály minisztériumának kellett engedélyeznie.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!