Nem Szlovákiában vonják felelősségre az M3-ason karambolozó szlovák nőt

2012. augusztus 27., hétfő, 11:13 • Utolsó frissítés: 2012. augusztus 27., hétfő, 13:40
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Nem kérvényezi az ellene folytatandó eljárás Szlovákiába való áthelyezését Eva Varholíková-Rezesová, az M3-as autópályán történt múlt heti baleset okozója - írta hétfőn a szlovák nő ügyvédjére hivatkozva a Novy Cas szlovák bulvárlap.

A szlovák lap szerint Eva Varholíkovának a vonatkozó jogi normák alapján lehetősége lett volna arra, hogy kérvényezze az ellene indítandó bűnvádi eljárás Szlovákiában való lefolytatását, de Tóth M. Gábor, a szlovák nő ügyvédje szerint védence nem akart élni ezzel a lehetőséggel.

A Novy Cas Varholíková döntésével kapcsolatban azt írja: a kassai milliárdos család tagja mindent a magyar hatóságok döntésére akar bízni.

A baleset múlt kedden hajnalban történt az M3-as autópályán, amikor Varholíková BMW-je nekiment az előtte haladó Fiat Puntónak. A kocsi a szalagkorlátnak csapódott, majd kigyulladt. A szabályosan közlekedő Fiatban négyen utaztak, hárman közülük bennégtek a kocsiban, a negyedik utas csütörtökön a kórházban halt meg. A baleset okozóját csütörtökön a bíróság szökés, illetve elrejtőzés veszélye miatt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte, miután elutasította az óvadékra és a házi őrizetre vonatkozó védői indítványt.

Eva Varholíková-Rezesová a csaknem tíz éve elhunyt Alexander Rezes gyermeke, aki a kilencvenes években Vladimír Meciar kormányának közlekedési minisztere, valamint a kassai vasmű privatizációjának kulcsszereplője és egy időben az óriásvállalat részvényei közel felének tulajdonosa volt. Alexander Rezest életében az ország második leggazdagabb embereként emlegette a szlovák média.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Nem Szlovákiában vonják felelősségre az M3-ason karambolozó szlovák nőt
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X