szerző:
MTI

Ötmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Budapesten történt két kézigránátos robbantás ügyében az országos rendőrfőkapitány - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hétfőn a rendőrség honlapján.

Az NNI Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt - olvasható a police.hu oldalon. 

Mint írták, a rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető januárban két esetben - január 9-én reggel fél nyolckor a XII. kerületi Eötvös utcában és január 22-én délelőtt fél tízkor a XIV. kerületi Bonyhádi utcában - kertes lakóházak távirányítóval működő kertkapujába kézigránátot helyezett el, és azok a kapuk nyitásakor felrobbantak. Hozzátették, hogy a bűncselekmények során személyi sérülés nem történt .

A közlés szerint a bűncselekmények "kriminalisztikai jegyei arra utalnak, hogy az elkövető feltehetően ugyanazon személy".

A felajánlott nettó ötmillió forint annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével a tettes azonosítható, annak bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, valamint aki az eljárásban tanúként vesz részt - áll a közleményben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!