szerző:
hvg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség a 19 éves férfival szemben, aki tavaly júniusban az útra lökött futás közben egy 85 éves nőt egy nyolcadik kerületi villamosmegállóban. Az idős asszonyt elütötte egy autó, életveszélyesen megsérült. A 19 éves férfi kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat, ha elítélik.

A fiatalember tavaly június 2-án délután a Harminckettesek terén lévő villamosmegállóban futott a Petőfi híd felől érkező villamos mellett. Az egyik térfigyelő kamera felvételén jól látszott, hogy az idős, bottal járó nőt a megálló korlátja alatt gurult ki az útra, miután fellökték. Egy érkező autó már nem tudott megállni, és áthajtott a lábain. A kocsi egyébként szabályosan közlekedett.

A 19 éves férfi látta, mi történt, ennek ellenére tovább futott a villamos mellett, és megpróbált arra felszállni. Az utasok és a megállóban várakozók azonban visszatartották őt, amíg megérkeztek a rendőrök.

Az idős nőhöz mentőt hívtak, mindkét lába eltört és más súlyos sérüléseket szenvedett, életét csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészség a 19 éves férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés miatt nyújtott be vádiratot, a törvény szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik, ha elítélik – olvasható a főügyészség hétfői közleményében.