szerző:
hvg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség a 19 éves férfival szemben, aki tavaly júniusban az útra lökött futás közben egy 85 éves nőt egy nyolcadik kerületi villamosmegállóban. Az idős asszonyt elütötte egy autó, életveszélyesen megsérült. A 19 éves férfi kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat, ha elítélik.

A fiatalember tavaly június 2-án délután a Harminckettesek terén lévő villamosmegállóban futott a Petőfi híd felől érkező villamos mellett. Az egyik térfigyelő kamera felvételén jól látszott, hogy az idős, bottal járó nőt a megálló korlátja alatt gurult ki az útra, miután fellökték. Egy érkező autó már nem tudott megállni, és áthajtott a lábain. A kocsi egyébként szabályosan közlekedett.

A 19 éves férfi látta, mi történt, ennek ellenére tovább futott a villamos mellett, és megpróbált arra felszállni. Az utasok és a megállóban várakozók azonban visszatartották őt, amíg megérkeztek a rendőrök.

Az idős nőhöz mentőt hívtak, mindkét lába eltört és más súlyos sérüléseket szenvedett, életét csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A Fővárosi Főügyészség a 19 éves férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés miatt nyújtott be vádiratot, a törvény szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik, ha elítélik – olvasható a főügyészség hétfői közleményében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!