szerző:
hvg.hu

Egy Facebook-oldalon azzal valaki vagy valakik azzal szórakoztak, hogy oda romákat ábrázoló sajtófotókat másoltak be, és sértő szövegeket firkáltak hozzájuk. A Makói Rendőrkapitányság becsületsértés miatt nyomoz az azóta törölt Facebook-oldal ügyében – írja a Délmagyar.hu.

Egy fiatal makói nő fotóját is lelopták a Délmagyar.hu-ról és felhasználták, helyesírási hibákkal teli megjegyzések kíséretében. Az eredeti cikkben arról volt szó, milyen sáros az utca, ahol a nő él. Ehhez képest az oldalon azt a szöveget írták az internetről lementett kép fölé, hogy „idegesen várta az ételosztást, menet közben a nagy sietségben fel is borult a biciklivel".

Egy másik bejegyzésben lopással rágalmazták meg közmunkásokat, de olyan is volt, amiben egy rendezvény fotójához azt jegyezték be, botrányba fulladt, mert ingyensört osztottak, és verekedés tört ki – persze, ez nem volt igaz.

A makói nemzetiségi önkormányzat elnöke tett végül feljelentést a rendőrségen - írja a lap.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól megerősítették, hogy becsületsértés miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen. Az oldalt a feljelentés után egyébként törölték.  

Magánszemélyek közben egy másik Facebook-csoportban jelezték: 50 ezer forintot ajánlanak fel nyomravezetői díjként annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást.